De openluchtdienst wordt jaarlijks gehouden eind juni/begin juli. De dienst wordt gehouden in het openluchttheater bij de Besthemerberg, tussen Den Ham en Ommen. Het is een bijzondere ervaring, een dienst in de open lucht, midden in de natuur.

De datum voor de openluchtdienst voor 2019 is 7 juli, de dienst start om 19:00u. Dit jaar is er een alternatieve locatie gekozen, De Brink. Liturgie is aanwezig. Een kwartier van te voren starten we met een ‘sing-in’. Na de dienst is er gelegenheid om nog even na te praten, onder het genot van een kopje koffie of thee of ranja.

Aan fietsers worden in het Eerder bos (fietspad richting Ommen) aanwijzingen gegeven om bij het bostheater te komen; zij kunnen door het bos fietsen tot dichtbij het bostheater. Er gaat natuurlijk niets boven de fiets!
Met de auto is het bostheater te bereiken via de camping op de Besthemerberg (Besthemerberg 1 Ommen). Voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een busje vanaf de parkeerplaats van de gereformeerde kerk naar het theater.
De collecte wordt van harte aanbevolen, deze wordt gebruikt voor een speciaal doel. Het doel wisselt ieder jaar en wordt met zorg uitgekozen.

Bij regenachtig weer wordt de dienst gehouden in de gereformeerde kerk, Ommerweg 29 Den Ham.
Check de websites, kerkblaadjes, social media etc. voor juiste tijden en, niet onbelangrijk, de juiste locatie.